SMA lanceert de Sunny Boy 1

SMA lanceert in de Benelux de Sunny Boy 1.5/2.5. De nieuwe Sunny Boy is volgens het bedrijf ‘de perfecte omvormer voor klanten die het onderste uit de kan willen halen van hun kleine zonnestroominstallatie’.
De omvormer is in Nederland vanaf half april beschikbaar en biedt een breed scala van toepassingen door de geïntegreerde schaduwwerking en is volgens SMA zeer eenvoudig te integreren in een thuisnetwerk. ‘De kleine en lichte vorm, het brede ingangsspanningsbereik gaande van 80 tot 600 Volt en het nieuwe communicatieconcept bieden tal van voordelen bij de installatie en inbedrijfstelling. Dankzij de directe communicatie met de SMA Energy Meter is het ook mogelijk om de omvormer zodanig in te stellen dat er geen netinjectie mogelijk is’, aldus SMA.
‘De geïntegreerde gebruikersinterface maakt het mogelijk om’ de systeemgegevens te controleren op een smartphone of tablet’, aldus productmanager Dieter Manz uit. Dit stelt de gebruiker in staat om te kiezen tussen lokale en online monitoring via Sunny Places en Sunny Portal