IHS roept SMA voor vierde jaar op rij uit tot favoriete omvormermerk

Voor het vierde jaar op rij werd SMA Solar Technology AG (SMA) verkozen tot meest populaire omvormerfabrikant ter wereld door IHS, de internationale toonaangevende bron van kritische informatie en inzicht. IHS ondervroeg in meer dan 40 landen kopers van PV-omvormers, waaronder distributeurs, installateurs, integrators en groothandelaren, aan de hand van de “PV Inverter Customer Insight Survey – 2015”.
“Ondanks de hevige concurrentie bij leveranciers van PV-omvormers wereldwijd, wordt SMA voor het vierde jaar op rij wereldwijd erkend als de toonaangevende PV-omvormerfabrikant voor alle klantentypen en in vele van de grootste zonne-energiemarkten ter wereld in de recentste enquête van IHS “, aldus Cormac Gilligan, solar supply chain senior analyst bij IHS Technology.
Gevraagd naar hun drie favoriete omvormermerken, vernoemden de ondervraagden in totaal 54 merken. Met een percentage van ongeveer 27% behaalde SMA de eerste plaats in het algemeen klassement wereldwijd. SMA is de favoriete omvormermerk in landen als Duitsland, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast is SMA volgens de ondervraagden voor het tweede jaar op rij wereldwijd het omvormermerk dat het meest door hun klanten wordt gevraagd.
Het verslag van IHS stelt vast dat klanten zich bij de keuze van hun voorkeursmerk van PV-omvormers baseren op de kwaliteit van de omvormers en de technische ondersteuning en service na de installatie van de apparaten. Dit geldt voor omvormers van alle soorten en maten, waaronder string-omvormers, centrale omvormers en micro-omvormers.