Infrarood verwarmers

 

(R)evolutie van verwarmen

De toekomst is All Electric. En daar passen infraroodverwarming oplossingen goed bij en tevens is het een bijdragen aan een duurzame toekomst.

  

De afnemende warmtevraag in goed geïsoleerde woningen, stijgende prijzen van fossiele brandstoffen en de sterke ontwikkeling
van duurzame energie-opwekking zoals windenergie en zonne-energie, maken van infraroodverwarming een zinvol alternatief.
Doordat infraroodverwarming zeer nauwkeurig en per ruimte geregeld kan worden, is efficiënt verwarmen mogelijk. Infraroodverwarming werkt snel en heeft een rendement van 100%, er treden geen transportverliezen op. Elektrische verwarming is niet alleen bij aanschaf goedkoper. Ook de onderhoudskosten liggen lager. Het is zelfs mogelijk compleet onafhankelijk te zijn van gas.

Een all-electric woning ligt binnen handbereik als combinaties gemaakt worden met PV installaties. De gedachte dat elektrisch verwarmen duur is, is door de technologische ontwikkelingen achterhaald. De warmtevraag is dusdanig afgenomen dat het aandeel hiervan in de totale kosten een aanmerkelijk kleinere rol speelt. De infrarood verwarmingstechniek heeft zich ook ontwikkeld en zorgt voor een hoger comfort tegen lagere energiekosten. De levensduur van deze verwarming is gemakkelijk meer dan 20 jaar zonder
enige onderhoudskosten. Hiermee is de LAVA® Infraroodverwarming de meest comfortabele en gezonde verwarming tegen
de laagste ‘total cost of ownership’. In de toekomst zal het lokaal opwekken van energie en het zelf verbruiken hiervan een steeds belangrijkere rol spelen. De technieken die hier voor nodig zijn ontwikkelen zich in een snel tempo. Infrarode stralingsverwarming zal hierin een rol van betekenis gaan spelen.

Voor uitgebreide informatie jowitherm.nl

Digitale Catalogus Etherma, inclusief prijzen, op te vragen bij ZonZuiver

Proefopstelling met de LAVA infraroodverwarming is mogelijk.